Send henvendelse

Fyll inn skjemaet - Vi tar kontakt med deg med første anledning.


Betal ikke alle inkassokrav!

Illus. Betal ikke alle inkassokrav!

Antallet inkassosaker er økende. Likevel er det ikke slik at alle slike krav skal betales.

Dersom du har fått et krav du bestrider skal du likevel ikke betale selv om det er gått over til inkasso. Ikke ring! Skriv, gjerne pr e-post til den som har sendt kravet og til den som opprinnelig hadde det. Når et krav er bestridt kan det ikke lenger kalles inkassokrav og får derav ingen inkassogebyr. Du havner heller ikke I noe register. Dette fremgår av Inkassolovens § 1.

Dersom du vet at kravet er riktig men du ikke kan betale akkurat nå må du ikke legge det til side og håpe på et mirakel . Mirakler skjer ikke I det vanlige liv. Ta kontakt med den du skylder og forklar sitasjonen og gi en plan for hvordan du skal betale. De aller fleste setter pris på at du tar kontakt og utsetter fristen. Bekreft det du har avtalt muntlig med mail til den du skylder og eventuelt inkassoselskapet. Deretter – overhold din avtale så godt som mulig. Ellers mister du troverdighet og velvilje senere.

Dersom du betaler fordi du er redd for videre kostnader og eventuelt havne i et register er kravet akseptert. Det blir veldig vanskelig å kreve dette tilbake hvis det er feil.

Les mer om dette I : https://www.finansportalen.no/andre-valg/artikler/verdt-a-vite-om-inkasso-og-betalingsanmerkninger/

Din Boligadvokat AS

St. Olavs gate 22
3112 Tønsberg
Google Maps

Åpningstider

Man til Fre: 08:00 - 16:00
Lørdag: Stengt